onsdag 11. april 2012

Gøy å lære noe nytt!


Forrige lørdag rett før jeg skulle på jobb, måtte jeg finne meg et nytt strikketøy. Jeg er så heldig at jeg kan strikke på jobb nemlig! Jeg hadde lyst til å strikke sokker igjen, og da var det disse sokkene sin tur til å komme på pinnene. Jeg har aldri strikket sokker på denne måten før - fra tåa og opp - og da var det kjekt med YouTube. Det ble litt prøving og feiling i begynnelsen, men etter et par forsøk fikk jeg det til. Det var utrolig mye enklere å strikke sokker på denne måten, så har du ikke forsøkt det tidligere, kan jeg anbefale det! Det finnes mange måter å legge opp på når man strikker tå-opp-sokker. Jeg brukte Judy´s Magic Cast-on og Magic loop-metoden (to sokker på en gang strikket på én rundpinne).Det ligger mange instruksjonsvideoer på YouTube, så bare sett igang!

Sokkene er strikket i Cash sock fra Gepard Garn, et nydelig garn av ull og kashmir. Her ser dere de ferdige sokkene:
Mønster: Diagonal Lace Socks
Garn: Cash Sock fra Gepard
Pinner: 2 mm
Forbruk: 68 g

På bildet over ser dere at jeg har tatt i bruk mine nye sokke-blokkere fra KnitPro. Jeg fant dem på nettet da jeg skulle bestille denne duppeditten:
Det er et strikkefingerbøl og skal være super når man strikker mønster med mange farger. Da slipper man at garnnøstene snurrer seg sammen, og strikkingen kan også bli jevnere. Gleder meg til å få prøvd den! Har nemlig en genser med myyye mønsterstrikk liggende å vente på å bli strikket.

Jeg bestilte sokkeblokkerne og strikkefingerbølet fra Strikkenett.no. Det var kjapp levering, varene kom dagen etter at jeg bestilte dem. Og jammen lå det ikke et mønsterhefte fra Drops i pakken også, flott service!
Nå må jeg løpe, skal på jobb noen timer. I ettermiddag skal jeg bake cupcakes. Jeg har nemlig tenkt å overraske min venninne Berit med cupcakes fra boka jeg fikk av henne til bursdagen min nylig. Noen venner skal møtes på hytta hennes i kveld. Det blir koselig! Ha en strålende onsdag!

2 kommentarer:

  1. Det så jo fantastisk ut! Aldri sett en slik måte å strikke på før. Veldig fine ble de!

    SvarSlett
    Svar
    1. Gøy å lære noe nytt, og greit for alt som gjør ting lettere.

      Slett