onsdag 14. desember 2011

Gløggessens


I desember er det koselig å servere gløgg. Jeg lager vanligvis gløggen fra bunnen. Jeg bruker en oppskrift jeg har hatt i mange år. Den er opprinnelig fra Trond Moi. Det er veldig enkelt, og kjekt å ha på lur i kjøleskapet. Her er oppskriften:

Gløggessens:
1 liter vann
500 g sukker
1 vaniljestang snittet på langs
4 biter hel kanel
1 god klype nellikspiker
1 klype hel kardemomme (knuses lett i morter)
1 klype stjerneanis
1 appelsin eller 2 mandariner delt i to
1 sitron skåret i to

Alt kokes opp slik at sukkeret løses opp. Trekk tilside og la stå til dagen etter. Siles og tappes på flaske til senere bruk. Kjempefin gave å gi bort nå i førjulstida. Pynt gjerne en fin flaske med ei sløyfe. Lurt å skrive ingrediensene på en merkelapp, og oppskriften på gløgg, så mottakeren vet hvordan blandingsforholdet er.

Gløgg:
1 del gløggessens
1 del rødvin
1 del portvin
1 del valgfri sprit (kan sløyfes eller erstattes av rødvin eller portvin)

Varmes opp og serveres med nøtter, rosiner etc. etter behag. Viktig at det ikke koker under oppvarmingen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar